Skip to main content

SEND INN FILER

Hvordan skal filer sendes inn?

Presentasjonsfiler:

Presentasjonsfiler sendes primært som PowerPoint. Presentasjonsfiler som ikke er sendt inn som en PowerPoint-fil eller en filtype som ikke er kompatibelt med vårt system, vil bli konvertert til PowerPoint. Eventuelle animasjoner og annen type grafikk som ikke støttes under konverteringen vil bli fjernet.

Videofiler:

Skal du bruke videoer i en presentasjon kan disse enkelt integreres i din PowerPoint presentasjon. Husk å velge “Spill av i fullskjerm” slik at den vises stort og fint. Dersom du ikke skal benytte en presentasjon/powerpoint, må disse sendes inn individuelt. Vi anbefaler likevel at alle videoer som skal benyttes sendes inn separat i tilfelle det skulle oppstått tekniske problemer under visning av videoen. På denne måten har vi en plan b dersom noe skulle gå galt.

OBS! Vi anbefaler ikke å legge inn lenker til videoer i din presentasjon. Dette kan by på unødvendig bruk av tid og uforutsigbarheter. Dersom du ikke har muligheten til å legge inn videoen i PowerPoint fra en fil som er på din datamaskin, anbefaler vi at du sender den inn til oss og lar oss spille den av når du ønsker.

Cue:
Dersom vi skal spille av videoen under sendingen, cue’r du videoen når du ønsker å få den avspilt. Dette kan gjøres på flere måter, som f.eks.: “Vi ønsker å introdusere vår nye reklamefilm. Denne har vi brukt snart 2 uker på og er klar for å vises for første gang for dere. Ta en titt på dette“, eller “Jeg har en video som viser et eksempel på hvordan dette kan gjøres, snurr film“. Det er viktig at ‘cuet’ er enkelt for galleriet å forstå.

Oppløsning:
1920 x 1080 (P50) 16:9

Frames per second (FPS*):
Primært: P50 eller P25
Eller: 23.976 / 24 / 25 / 29.97 / 30 / 50 / 60

*Frames per second = Bilder per sekund (BPS). Dersom filer er tilsendt i andre FPS påløper det kostnad for konvertering av filene etter gjeldende satser.

Transparent videofil:

Transparente videofiler (Video med Alphakanal) skal sendes inn likt som vanlige videofiler, men med en spesifisert filstruktur:

Format: QuickTime
Based on: Apple ProRes 4444 with Alpha
Channel: RGB + Alpha
Lydfiler:

Lydfiler skal leveres i følgende format:
.mp3 eller .WAV / 48kHz / 16-bit

Bildefiler:

Bildefiler leveres i så høyoppløsning som mulig.

Primær filtype:
.PNG-format.

Der dette ikke er mulig kan .JPEG brukes, men kvaliteten kan forringes noe.